Vinterjakker

Mangler du en stilet vinterjakke? Det er ved at være sæsonskifte. Ovenpå en udmærket sommer,…

Modström jakke

Modström jakke

Går du og leder efter en flot, varm og behagelig vinterjakke, så har vi fundet…

Hvad er en vinterjakke?

Du ved højst sandsynligt på forhånd hvad en vinterjakke er, men ved du også hvad du skal være opmærksom på når du køber en vinterjakke? Ved du hvorfor vinterjakker er lavet som den er og hvad forskellen på en vinterjakke og en skijakke f.eks. er?

En vinterjakke er en jakke du går med om vinteren for, at holde dig varm og tør. Den bruges når du er ude, at gå en tur, når du er på vej på arbejde/i skole eller laver andre “ikke anstrengende” hverdagsaktiviter udendørs. Så snart du skal have pulsen op, uanset om det er med løb, fodbold eller havearbejde, så skal du have en jakke/trøje der er beregnet til formålet, for det er en vinterjakke bestemt ikke. En vinterjakke er ikke lavet til, at din krop skal bruges i et højere gear end normalt. Den kan ikke komme af med din sved, den er svær, at bevæge sig i og så er den alt for tung og stor. Brug kun din vinterjakke når du skal lave normale ting udendørs.

Hvilke krav skal jeg stille til vinterjakker?

Vinterjakker skal kunne holde dig varm og holde dig tør. Det er dens eneste formål. Derfor er det også meget simpelt, at købe en vinterjakke, da der ikke er så mange krav til dem. Selvom den ikke skal kunne så meget, så bør den alligevel være god til de få ting den SKAL kunne. Så for, at du ikke får en jakke med hjem, som du bliver skuffet over, så bør du læse dette igennem og være lære hvad du skal kigge efter når du køber en vinterjakke.

  • Forret – I Danmark får vi sjælendt de meget lave temperature, men vi kommer dog alligevel ned under frysepunktet en gang imellem, og derfor er det vigtigt, at vi køber en vinterjakke der kan holde os varm. Gå derfor altid efter en godt forret vinterjakke. Det kan også anbefales, at købe en vinterjakke der er en lille smule større end du normalt ville købe, da det er luften mellem din jakke og din hud der skal holde dig varm, og ikke selve jakke. Så en stram vinterjakke vil ikke holde dig lige så varm som en jakke der er lidt løsere. (Dermed ikke sagt, at du skal købe jakke der er ALT for stor.)
  • Vandtæt – Din vinterjakke skal selvfølgelig gerne kunne holde til lidt regn/slud/sne. Derfor bør du kigge efter om vinterjakken har oplyst nogen værdi for hvor stort et vandsøjletryk den kan holde til. Det er desværre sjælendt det bliver skrevet i vinterjakker, så en god ide er, at skrive jakkens mærke og modelnavn op og søge efter den på google inden du køber den. Du kan som oftest find diverse informationer inde på mærkets hjemmeside.
  • Farver – Om vinteren er det meget vigtigt, at du vælger en jakke i skrappe farver, så du kan blive set når som helst. Vi lever i et næsten konstant mørke og chancen for, at vi blive overset af en billist er rigtig stor. Så vælg en vinterjakke med nogle vilde farver der skaber kontraster, og gerne med nogle reflekser, så du også lyser op når diverse lys, lyser på dig.

Hvilke vinterjakke kan anbefales?

Jeg har efterhånden kigget på en del vinterjakker og har derfor samlet mine anbefalinger øverst i denne artikel. De er dog valgt ud fra mine meninger, så jeg kan ikke garantere, at det er noget for dig. Heldigvis er det meget nemt, at vælge en god vinterjakke. De fleste vinterjakker på markedet lever op til mindstekravene, og du kan stort set vælge ud fra hvad du syntes er smartest.

Hvor kan jeg købe en god vinterjakke?

Det kan være en god idé, at gå en tur igennem dine nærmeste tøjbutikker og prøve de vinterjakker de har hængende. Jeg ville dog selv, se om jeg kunne finde dem på nettet når jeg kom hjem i stedet for, da priserne er meget bedre på internettet. Jeg har selv handlet jakker på nettet mange gange, og har kun haft rigtig gode oplevelser med det. Er der noget jeg vil anbefale, er det at kigge efter din nye vinterjakke her ovenover. De har over 2.200 vinterjakker, at vælge imellem til både mænd, kvinder og børn.

Hvis du hellere vil se mine anbefalinger af vinterjakker, kan du se dem her.

powered by Typeform