Hold varmen med en god vinterjakke

Hold varmen med en god vinterjakke

Noget af det vigtigste at have i garderoben når vinteren nærmer sig, er en god og varm jakke. At købe en vinterjakke kan være en dyr investering, men hvis du køber en god jakke, kan du have glæde af den i mange år. Du kan finde et stort udvalg vinterjakker af høj kvalitet her. Det kan være svært at vælge den perfekte vinterjakke. Her får du nogle tips til, hvad der er vigtigt at overveje, inden du køber en ny vinterjakke:

Jakkens fyld  

Det kan være svært at vurdere, hvor tyk en jakke skal være, for at kunne holde dig varm i den danske vinter. Ud fra hvor tyk jakken ser ud, kan du ofte vurdere, hvor varm den kan holde dig. Hvor varm jakken er, afhænger også af, hvilke materialer den er lavet af. Hvis du er på udkig efter en let, men rigtig varm jakke, kan du med fordel købe en jakke med dun- eller fiberisolering. Dun og fiber er lette materialer, som til gengæld kan holde dig rigtig varm. Hvis du derimod køber en jakke af eksempelvis uld eller fleece, bliver jakken en del tungere end en jakke af dun, hvis den skal være lige så varm. Det kan være en fordel at kigge efter en jakke i et åndbart materiale, så din hud kan ånde, og du kan komme af med sveden når du bevæger dig. Hvis jakken ikke er åndbar, kan jakken ofte blive våd indvendig, og dermed kan du risikere at blive klam og kold indefra.

Ydre materialer

Jakkens ydre materialer er vigtigt at have med i overvejelserne, når du skal købe en vinterjakke. Alt efter hvilket klima jakken skal bruges i, er nogle materialer bedre end andre. Hvis jakken skal bruges i Danmark, er det vigtigt at kigge efter en jakke i et vind- og vandafvisende ydermateriale, da vinteren ofte er våd og blæsende. En vindtæt jakke kan sikre, at vinden ikke blæser lige igennem. Vinden er ofte kold, så en vindtæt jakke kan hjælpe dig med at holde kroppen varm. Ligeledes kan en vandafvisende jakke også sikre din krop mest mulig varme. Vejret er ofte omskifteligt om vinteren, så med en vandafvisende jakke risikerer du ikke at blive gennemblødt og kold. En vind- og vandafvisende jakke føles ofte varm, da den sørger for, at du ikke bliver nedkølet af vind og regn.

powered by Typeform