Regnjakker

Hvad er en regnjakke?

En regnjakke er faktisk nærmere et slags tyndt overtræk fremfor en decideret jakke. En regnjakke er en “jakke” du tager udenover dit normale tøj for ikke, at blive våd. Regnjakkens eneste formål er, at holde dig tør i selv det værste regnvejr, men ikke varm som ordet jakke ellers hentyder til. Leder du efter en regn jakke kan du hurtigt fare vild i de store udvalg af regn jakker. Der findes utrolig mange slags og prisen varierer fra et par hundrede kroner til et par tusinde kroner.

Hvilke krav skal jeg stille til en regnjakke?

En regnjakke er ikke bare en regn jakke, og hvis du ikke skal ende med en utæt og dårlig regnjakke vil jeg anbefale dig, at lære hvilke krav du skal stille din din nye jakke.

  • Vandtæt – Det havde du jo nok regnet ud, men der er stor forskel på hvor vandtæt en regnjakke er. Du vil faktisk opleve, at mange producenter skriver, at deres jakker er 100% vandtætte, men de skriver ikke noget om hvad deres jakker kan holde til af vandmængder. Det første råd: Står der ikke noget om hvor stort et vandsøjletryk regnjakken kan holde til, så gå med det samme videre til den næste regnjakke. Jo højere et vandsøjletryk en regn jakke kan holde til, jo mere vandtæt er den. Det kan være svært, at vurdere hvor stort et vandsøjletryk en regnjakke skal kunne holde ude for, at den passer til dit behov. Man siger, at et vandsøjletryk på 2.000 mm bør kunne holde sne/vand ude, men min erfaring siger mig, at su skal væsentligt højere op. Som minimum bør du vælge en regnjakke der kan holde til 5.000 mm, og gerne endnu højere.
  • Åndbarhed –  Det er mindst lige så vigtigt, at din regnjakke tillader huden, at ånde gennem stoffet som det er, at din regnjakke er vandtæt. Din hud har brug for, at ånde og hvis den ikke kan det vil du meget hurtigt begynde, at svede som sad du i en sauna. Åndbarheden på en jakke blive angivet i hvor mange liter/gram sved/damp stoffet kan transportere pr. kvadratmeter pr. døgn. En god tommelfinger regel er, at finde en regnjakke der er lige så åndbar som den er vandtæt. Det siges, at en regnjakke hvor åndbarheden ligger på minimum 3.000  g/m2/døgn er fornuftig. Jeg vil dog igen anbefale dig, at vælge en regnjakke med en væsentlig større åndbarhed. Du vil takke dig selv for det i sidste ende.
  • Syninger – En regnjakke vil aldrig være vandtæt hvis ikke syningerne er i orden. Stoffet kan i og for sig sagtens være vandtæt, men hvis syningerne ikke er limet, svejset eller på anden måde beskyttet, så vil vandet trænge igennem i alle syninger. Derfor skal du altid vælge en regnjakke med svejsede/limede eller på anden måde tætte syninger.
  • Reflekser – Sikkerhed frem for alt, dette gælder især også ved køb af en regnjakke. Sørg for, at din regnjakke har nogle kraftige farver der kan ses og med nogle gode reflekser. Tænk på, at bilister har ekstra svært ved, at se dig når der regner, og især når det også er mørk udenfor. Drop de mørke og neutrale farver og vælg en farve som f.eks. en skarp gul farve, som altid vil skilde sig ud fra mængden af farver.

Vedligeholdelse af din nye regnjakke

Når du køber en ny regnjakke vil den være imprægneret for, at gøre den ekstra modstandsdygtig og vandafvisende. Med tiden vil denne imprægnering forsvinde og jakken vil derfor være sårbar. Du skal derfor helst imprægnere din regnjakke en-to gange om året for, at give din regnjakke de bedste vilkår. Hvis du vil imprægnere dine børns regn jakker/flyverdragte skal du være opmærksom på, at vælge en rigtig god og miljøvenlig imprægnering, da du ikke vil udsætte dine børn for, for mange giftstoffer.

De fleste regnjakker kan godt tåle en tur i en vaskemaskine, men de mister meget hurtigt deres imprægnering på denne måde. Prøv så vidt muligt, at tørre det værste snavs af med en fugtig klud, og er den så beskidt, at den skal i vaskemaskinen, så brug INGEN skyllemidler.

Hvilke regnjakker kan anbefales?

Når du skal købe en ny regnjakke skal du passe på du ikke kommer til, at købe en der er for dyr til dit behov, eller for billig til dit behov. Hvis du kun bruger din jakke nogle få gange om året, så kan en billigere jakke højst sandsynligt opfylde dit behov. Cykler du derimod en længere tur i skole/på arbejde hver dag, så må du ikke spare på regnjakken, og du bør derfor gå efter en af de bedre regnjakker. Vi har øverst i denne artikel samlet vores anbefalinger af regnjakker. Du kan også finde andre anbefalet regnjakker her på siden.

Hvor kan en god regnjakke købes?

Du kan købe en fornuftig regn jakke i de fleste sport/outdoor forretninger. Du kan også købe din regnjakke på nettet, hvor der altid vil være et meget større udvalg af regnjakker, og de kan købes til en væsentligt lavere pris. Jeg kan anbefale dig, at lede efter din nye regnjakke på denne webshop hvor de har over 160 regnjakker på lager til både mænd, kvinder og børn.

powered by Typeform