Sådan vasker du din skijakke

Sådan vasker du din skijakke

Er din skijakke også blevet beskidt efter en uge på pisterne? Selvom sneen ser så hvid og ren ud, så bliver din skijakke meget hurtig beskidt, og hvis du vil beholde dens egenskaber, skal du for alt i verdenen undgå, at vaske den som du ville med alt dit andet tøj.

Vask din skijakke rigtig

Lær hvordan du skal vaske din jakke eller redde din jakke efter en forkert vaske metode.

En skijakke eller skaljakke er lavet med en meget tynd og fintfølende membran. Den består af tusindevis af bittesmå huller, der tillader sved og damp, at komme ud af jakken, men forhindre vand i at komme ind i jakken. Dertil har langt de fleste skijakker fået en form for imprægnering/coating der gør, at vandet triller af jakken, så snart den rammer skijakkens overflade.

Når du vasker sin skijakke med normal vaskemiddel ødelægger du coatingen og membranen på din jakke. Den er ikke nødvendigvis helt ødelagt, men den er i hvert fald i en dårligere stand end før du vaskede den.

Endnu værre går det hvis du også bruger skyldemiddel. Skyllemidlet sætter sig inde i membranen, og selvom jakken nu lugter rigtig godt, så er åndbarheden markant forringet.

Hvad kan jeg gøre hvis jeg har vasket min skijakke forkert?

Har du været så uheldig at vaske din skijakke med normalt vaskepulver og skyldemiddel, så kan den måske stadig reddes.

Sådan vasker du din skijakke hvis uheldet er ude:

  1. Køb en god vaksepulver specielt beregnet til tøj med en “sensitiv” membran. Her kan jeg anbefale produkter som Nikwas eller Grangers.
  2. Vask nu din skijakke med dette specielle vaskemiddel.
  3. Efter vask og tørring, giv nu din jakke en ordentlig imprægnering. (Samme link som ovenover)

Din skijakke er nu parat til endnu en tur på løjperne. Husk dog på, at jo flere gange du vasker din skijakke forkert, jo dårligere og mere medtaget vil den blive.

Hvordan vasker jeg min skijakke?

Du vasker din skijakke på præcis samme måde som du skal gøre, hvis du har vasket din skijakke forkert. Brug et godt vaskemiddel, specielt beregnet til tøj med en membran. Vask den mildt og lad den tørre. Giv den en omgang med en imprægneringsspray, og din jakke er så god som ny.

God fornøjelse.

powered by Typeform