Få styr på økonomien

Få styr på økonomien

Det kan være svært som ung holde styr på sin økonomi. Det er ikke noget man lærer i skolen, og det er ikke alle der er velsignet med forældre der kan være behjælpelige med gode råd og lån, når man er fløjet fra reden. Det kan virke som en uoverskuelig opgave at få styr på. Læs med her og få råd for, hvad du kan gøre for at holde kongens foged og gældsstyrelsen for døren.

Læg budget for måneden

Et nyttigt redskab til at holde styr på sin økonomi kan være at lægge et budget. På den måde kan du nemmere holde styr på dit forbrug. Når man går i gang med det, tvinger man samtidig sig selv til at tænke over, hvad man bruger sine penge på, og hvor meget man bruger.
På den måde kan du få øjnene op for udgifter, der var langt højere end du havde troet. Planlægning kan spare dig mange penge. Har du for eksempel et fast budget for, hvor meget du vil bruge på mad om ugen, kan du indrette dine indkøb efter det. 
Man kan planlægge indkøbet efter tilbudsaviserne, og man kan på internettet finde et utal af opskrifter på budgetvenlige retter. Allerede der kan man skære gevaldigt ned for sit forbrug.

Skriv regningerne i kalenderen

En farlig faldgrube at falde i er at komme bagud med betalingen af sine regninger. Man kan nemt komme til at glemme det, når den nye måned begynder, og man har travlt med alle mulige andre ting. Men der er en betalingsfrist, og hvis den overskrides, bliver det kun dyrere med tiden.
En løsning kunne være at skrive betalingen af sine regninger i kalenderen i sin telefon. Hvis man sørger for også at give noten en alarm, kan det være nemmere at huske.
Står det til gengæld allerede så slemt til, at man i lang tid har været bagud, kan det være svært at komme oven vande igen. Er man havnet i den uheldige situation, at man ikke kan betale sine renter, og ikke kan låne penge, fordi banken har stemplet dig med rki, er der stadig råd at hente. 
Lån trods rki, og få betalt rykkerne. Når der først er styr på det, og du er tilbage på rette spor, kan du følge de ovenstående råd og forhåbentlig undgå at havne i samme situation igen.

 

powered by Typeform